Prikkelbare darm syndroom dieet

Je hebt veel last van buikpijn, krampen, verstopping of klachten van diarree. Op momenten waarbij je het echt niet kunt gebruiken speelt winderigheid op en voelt het alsof je hoogzwanger bent. Onderzoeken bij de huisarts en/of maag- darm- en leverarts wezen niets uit. Je hebt wellicht de diagnose prikkelbare darm syndroom gekregen, maar ondanks de adviezen heb je nog steeds klachten. Je voelt je al tijden van het kastje naar de muur gestuurd.

Erg vervelend! Het goede nieuws: er is iets aan te doen! Iedereen kan PDS-klachten verminderen en onder controle krijgen met de juiste voeding en leefstijl. Ook jij.

prikkelbare darm syndroom
prikkelbare darm syndroom dieet
Voordelen:
Zo ziet het traject eruit:

Het intakegesprek is de eerste stap naar het bereiken van jouw doel! Tijdens dit gesprek behandelen we de volgende zaken:

  • Ik noteer je basisgegevens;
  • We bespreken jouw verwachtingen en motivatie;
  • We bespreken uitgebreid je buikklachten;
  • We bespreken je huidige leefstijl, want ook door andere factoren dan voeding kunnen je buikklachten ontstaan;
  • We bespreken je huidige voedingsinname, waar ik meteen een analyse van zal maken;
  • Op basis van het gesprek bespreken we wat de opties zijn met betrekking tot het plan van aanpak;

Aan de hand van de verzamelde gegevens ga ik een persoonlijk voedingsplan voor je opstellen. Dit plan is zo veel mogelijk afgestemd op jouw situatie. Er worden in dit plan diverse variatiemogelijkheden van voedingsmiddelen en recepten getoond, waardoor er altijd een keuze is in wat je kunt eten. Ook probeer ik waar mogelijk iets van jouw favoriete eten te verwerken in het programma. Hierdoor voelt het niet als een dieet en houd je het gemakkelijker vol!

Deze uitleg zal binnen 1 week na de intake plaatsvinden. Tijdens dit consult bespreken we het voor jou op maat gemaakte voedingsplan.

Gedurende de vervolgconsulten komt het volgende aan bod:

  • De voortgang van klachtenvermindering wordt besproken;
  • Er wordt doorgenomen hoe het gaat met voeding, beweging, ontspanning, omgaan met stress en andere leefstijl gerelateerde factoren die invloed hebben op maag-darmklachten;
  • Wanneer het nodig of wenselijk is wordt het voedingsschema aangepast;
  • Je krijgt aanvullende informatie over gezonde voeding, beweegadviezen, variatiemogelijkheden en tips over hoe om te gaan met weekenden, vakanties en andere zaken waar je wellicht tegenaan loopt.

De kosten bedragen €20 per kwartier. In de meeste gevallen worden de kosten vergoed door de zorgverzekeraar (na verrekening van het eigen risico).

×