dietist westland

Over dietist Sam

Hi! Mijn naam is Sam Olierhoek, kwaliteitsgeregistreerd (sport)diëtist. Ik ben van mening dat sporten en een goed afgestemd eetpatroon twee factoren zijn die elkaar versterken. Hierdoor heb ik ervoor gekozen om de HBO opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool en aansluitend de Post-HBO sportdiëtetiek te volgen. Naast (sport)voedingsbegeleiding vind ik de medische dieetbegeleiding ook erg interessant. Hierbij kun je denken aan dieetbegeleiding bij hart- en vaatziekten, diabetes mellitus, nierziekten of bijvoorbeeld maag- en darmklachten. Hiervoor heb ik de Post-HBO voeding bij diabetes; en voeding bij nierziekten gevolgd.

Sinds 2013 ben ik met veel plezier gestart als diëtist in mijn eigen praktijk die gevestigd is in het Westland, namelijk binnen het sportcentrum WestCoast Gym. Hierbij heb ik enkele duizenden mensen al geholpen met hun doelstellingen of met de voedingsbegeleiding rondom hun ziektebeeld. Naast de werkzaamheden in mijn eigen praktijk ben ik drie dagen per week werkzaam als klinisch diëtist bij Haaglanden Medisch Centrum. Hier begeleid ik patiënten op de verpleegafdeling, variërend van interne geneeskunde tot heelkunde en neurologie. 

×