dietist westland

Opleidingen

2011-2015 | HBO Voeding & Diëtetiek
2015 | Post-HBO Sportdiëtetiek
2017 | Post-HBO Voeding en Diabetes
2019 | Post-HBO Voeding en Nierziekten
2022 | Post-HBO Motiverende Gespreksvoering

Wie is de dietist?

Hoi! Mijn naam is Sam Olierhoek, kwaliteitsgeregistreerd (sport)diëtist en leefstijlcoach. Mijn missie is het maken van een positieve impact op het gebied van leefstijl en daarbij het reduceren van leefstijl-gerelateerde aandoeningen. Dit doe ik door middel van motiverende gespreksvoering en het bieden van de allerbeste praktische schriftelijke adviezen, die op maat worden opgesteld. Hierdoor hebben cliënten de allerbeste handvaten die ze nodig hebben om hun doel te bereiken, die ook daadwerkelijk toegepast kunnen worden, zonder dat het teveel moeite kost. Want zeg nou zelf, als iets teveel moeite kost, dan zal het ook nooit op lange termijn een nieuwe gewoonte worden.

Opleidingen

2011-2015 | HBO Voeding & Diëtetiek
2015 | Post-HBO Sportdiëtetiek
2017 | Post-HBO Voeding en Diabetes
2019 | Post-HBO Voeding en Nierziekten
2022 | Post-HBO Motiverende Gespreksvoering

Praktijkervaring

3-2016 t/m 12-2022: Klinisch diëtist bij het Haaglanden Medisch Centrum. Hier heb ik patiënten op vrijwel alle verpleegafdelingen begeleid, variërend met ernstige maag-, darm-, en lever aandoeningen, tot kanker, ondervoeding en neurologische aandoeningen waarbij sondevoeding nodig was. Ik heb ervoor gekozen om 12-2022 uit dienst te gaan, om me volledig te kunnen focussen op mijn eigen bedrijf.

11-2013 t/m heden: diëtist en praktijkeigenaar Voedingsadvies Westland. Hier heb ik al duizenden cliënten begeleid, met name op het gebied van gewichtsverlies, sportvoeding, prikkelbare darm syndroom en overige medische dieetvragen. Vaak komen cliënten via/via langs of op verwijzing van specialisten, huisartsen of praktijkondersteuners van de huisarts.

Kwaliteit

Ik draag de beschermde opleidingstitel diëtist. Deze titel is wettelijk geregeld in de Wet BIG (Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg). Deze wet is bedoeld om kwaliteit van de zorg te waarborgen en om jou als cliënt te beschermen. Zo weet je zeker dat je met iemand  te maken hebt die kennis van zaken heeft. Deze titel wordt vrijgegeven na het behalen van een diploma van de vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek

Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) voert onafhankelijk de registratie uit voor paramedische beroepen (zoals diëtetiek) en toetst iedere 5 jaar door middel van een herregistratie of een paramedicus voldoet aan de kwaliteitseisen van de beroepsgroep. Zorgverzekeraars, maar ook jij als cliënt kan zo zien of de paramedicus voldoet aan de kwaliteitscriteria. Ik sta ingeschreven onder nummer 19913237489 inzichtelijk via deze link.

×