Omgaan met guilty pleasures

Guilty pleasures 🤤 Er schiet je waarschijnlijk meteen iets te binnen wanneer je dit leest. Chocolade (kruidnoten misschien wel dit seizoen), chips, you name it. Er is nu eenmaal veel lekker eten en soms zwicht je gewoon wat sneller voor het een dan voor het ander.

guilty pleasures

Maak het minder guilty

Een trucje hierbij is om iets wat je heel graag eet, maar wat eigenlijk niet dagelijks in je voedingsplan past, op een bepaald moment te plannen. Zo kun je er naar uitkijken en ervoor waken dat je er vaker naar gaat graaien dan die ene keer. Ook kun je bepaalde guilty pleasures een cijfer geven tussen de 1 en 10. Alles onder de 7 is dan niet ‘lekker’ genoeg om in je week op te nemen.

Nog een trucje: kijk of er alternatieven zijn van jouw favo eten met betere voedingswaarden. Zo wordt het iets minder ‘guilty’ en iets meer ‘pleasure’. 🙌🏻  Op Instagram vind je een highlight met wat eetwissels die hierbij kunnen helpen! Zo kun je chocolademousse bijvoorbeeld vervangen door een chocolademousse met meer eiwitten die lager in calorieën is. Of in plaats van volvette naturel chips kiezen voor een zak oven baked chips. Het zijn de kleine dingetjes die het verschil kunnen maken.

Mocht je toch zwichten voor een ‘super-guilty-food’, maak het dan niet te zwaar voor jezelf. Zorg alleen dat je het daarna weer goed oppakt zodat je in het juiste ritme verder kunt blijven gaan!

×