Medisch voedingsadvies

Heb jij een ziekte, allergie of bijvoorbeeld een hoge bloeddruk en struggle je met het vinden van een daarbij passend voedingspatroon? Wat vervelend! Gelukkig is er altijd een manier om eten zo lekker mogelijk te houden. Een voedingsplan bij Voedingsadvies Westland wordt compleet afgesteld op jouw medische reden, lichaam en leefstijl. Zo’n voedingsplan bestaat uit zo veel mogelijk normale producten en veel variatie. Zo blijft het leuk en haalbaar!

medisch voedingsadvies

Voordelen:

Zo ziet het traject eruit:

Het intakegesprek is de eerste stap naar het afstemmen van jouw voedingspatroon! Tijdens dit gesprek behandelen we de volgende zaken:

  • Ik noteer je basisgegevens;
  • We bespreken jouw medische achtergrond en verwachtingen;
  • We bespreken je huidige voedingsinname, waar ik meteen een analyse van zal maken;
  • Er zal een gewichtsanalyse gemaakt worden aan de hand van gewicht, omtrekmaten en vetpercentage. Het vetpercentage wordt gemeten door middel van een 4-punts huidplooimeting. Deze huidplooimeting wordt verricht met een professionele huidplooimeter;
  • We stellen samen kleine en grote doelen op voor het bereiken van jouw ideale voedingspatroon, compleet afgestemd op jouw medische situatie.

Aan de hand van de verzamelde gegevens ga ik een persoonlijk voedingsplan voor je opstellen. Dit plan is zo veel mogelijk afgestemd op jouw situatie. Er worden in dit plan diverse variatiemogelijkheden van voedingsmiddelen en recepten getoond, waardoor er altijd een keuze is in wat je kunt eten. Voor ontbijt en lunch 8 à 10 variaties, voor diner 30 variaties en voor tussendoor 15 variaties.

Deze uitleg van het voedingsplan zal binnen 1 week na de intake plaatsvinden. Tijdens dit consult bespreken we het voor jou op maat gemaakte voedingsplan.

Gedurende de vervolgconsulten komt het volgende aan bod:

  • De voortgang sinds de intake wordt besproken;
  • Ieder consult wordt de progressie bijgehouden aan de hand van een gewichtsanalyse. Hierbij wordt het gewicht gemeten, omtrekmaten afgenomen en indien gewenst een 4-punts huidplooimeting verricht;
  • Wanneer het nodig of wenselijk is wordt het voedingsschema aangepast;
  • Je krijgt aanvullende informatie over gezonde voeding, beweegadviezen, variatiemogelijkheden en tips over hoe om te gaan met weekenden, vakanties en andere zaken waar je wellicht tegenaan loopt.

Iedere vraag die je hebt met betrekking tot voeding en beweging kan tijdens een consult gesteld worden. Er zit geen limiet aan het aantal vervolgconsulten dat je kunt inplannen.

De kosten bedragen €17,50 per kwartier. In de meeste gevallen worden de kosten vergoed door de zorgverzekeraar (na verrekening van het eigen risico).

×