Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Wil jij werken aan een gezondere leefstijl, maar weet je niet waar te beginnen? De Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) is een traject voor mensen met obesitas of overgewicht met als doel gewichtsverlies en een betere kwaliteit van leven. Sinds 2019 wordt de GLI onder voorwaarden vergoed door de basisverzekering zonder dat het eigen risico wordt aangesproken. Als deelnemer van de GLI krijg je advies en begeleiding bij voeding, beweging en gedrag.

gecombineerde leefstijl interventie

Voor wie is de GLI?

Niet iedereen met overgewicht komt in aanmerking voor deelname aan een GLI. Je kunt deelnemen wanneer je 18 jaar of ouder bent, een verwijzing hebt van een arts en je voldoet aan 1 van de volgende voorwaarden. Je hebt een:

Deelname aan de GLI wordt vergoed

Deelname is kosteloos, maar we verwachten van jou ook wel het een en ander. Het is de bedoeling dat je bij alle sessies aanwezig bent en ook tussendoor aan de slag gaat met de doelen die je samen met je leefstijlcoach hebt bepaald.

dietist naaldwijk

Voordelen:

Zo ziet het traject eruit:

Je start met een intake bij de leefstijlcoach. Je krijgt uitleg over het programma Coaching op Leefstijl  (CooL) en je kunt je vragen stellen. Samen kijken jullie of dit programma bij je past. Jij bepaalt zelf of je wilt starten met het programma. Samen met de leefstijlcoach maak je een plan voor het eerste jaar.

  • Je komt 8 keer bij elkaar met je eigen groep onder begeleiding van de leefstijlcoach;
  • Daarnaast heb je 5 individuele gesprekken met de leefstijlcoach om je te ondersteunen bij het leren van nieuwe gezonde gewoontes;
  • Je maakt kennis met verschillende sporten in de buurt. Jouw leefstijlcoach helpt je om een sportclub of beweegactiviteit te vinden die bij je past, zodat je ook na de cursus wilt blijven bewegen.
  • Je komt 8 keer bij elkaar met je eigen groep onder begeleiding van de leefstijlcoach;
  • Daarnaast heb je 5 individuele gesprekken met de leefstijlcoach om je te ondersteunen bij het volhouden van je nieuwe gezonde gewoontes. Daarin bespreken we wat goed gaat en wat niet. Samen kijken we naar oplossingen waar deze nodig zijn.

Aanmelden voor Gecombineerde Leefstijl Interventie

Voldoe jij aan één van de genoemde voorwaarden? Dan kun jij deelnemen aan Gecombineerde Leefstijl Interventie. Voor de aanmelding heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Deze kun je zelf aanvragen bij jouw huisarts. Vervolgens kun je je aanmelden via dit formulier. Vul hierbij locatie ‘Monster’ in en kies een gewenste datum & tijdstip bij Voedingsadvies Westland.

×