Eat the rainbow

“Eat the rainbow” is een belangrijke graadmeter als het gaat om een gezond eetpatroon. (En nee, we bedoelen hiermee geen kunstmatig gekleurd voedsel zoals M&M’s! Die zijn overigens wel to die for 🤤)

eat the rainbow

Waarom groente en fruit eten zo belangrijk is

Maar wat betekent het? Waarom is het belangrijk om een ​​verscheidenheid aan kleurrijke groenten en fruit in je voedingspatroon te krijgen?

Je komt misschien al snel in de verleiding om een ​​paar voedingsmiddelen te vinden die jij of je kinderen of gezinsleden lekker vinden en je daarop te concentreren. En het kan gemakkelijk zijn om in routines te vervallen. Maar de waarheid is: ons lichaam gedijt op afwisseling – een regenboog van voedingsstoffen. 🌈

In feite kan de variatie aan vitamines, mineralen, antioxidanten en fytonutriënten in groenten en fruit krachtiger zijn voor je gezondheid dan welk supplement dan ook.

Het eten van diverse kleurrijke voedingsmiddelen kan een gemakkelijke manier zijn om de voedingsstoffen binnen te krijgen die je lichaam nodig heeft. Hierdoor geef je je lichaam de voedingsstoffen die het nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Zonder deze goede voedingsstoffen heeft je lichaam meer kans op ziekten, zal je minder energie ervaren en slechter presteren.

Heb je toch nog moeite met het binnenkrijgen van voldoende vitaminen en mineralen? Slik deze dan bij in de vorm van supplementen. Deze kun je bestellen bij Vitakruid. Gebruik de code Voedingsadvies Westland bij het afrekenen voor 10% korting. Laat mij je vooraf adviseren welke supplementen je in jouw geval het beste kunt nemen.

×