Creatine bijwerkingen

In deze tipblog vertelde ik je dat creatine gebruiken zeker zin heeft als je doel meer spiermassa of spierkracht is en dat het gebruiken van creatine niet schadelijk is. Ondanks dat moet je wel rekening houden met eventuele creatine bijwerkingen.

creatine bijwerkingen

Zijn creatine bijwerkingen gevaarlijk?

Doordat de hoeveelheid vocht in het lichaam toeneemt bij gebruik van creatine, kun je aankomen in gewicht. Blijf daarom voldoende water drinken.

Ook kan het gebruik van creatine maag- of darmklachten geven. Denk hierbij aan diarree, winderigheid en buikkrampen. Dit is echter vooral het geval bij een hoge dosering van 10 tot 20 gram of meer, dus bij een aanbevolen inname van zo’n 5 gram zal je hier geen last van hebben.

Dus nee, creatine bijwerkingen zijn niet gevaarlijk, maar kunnen wel als vervelend worden ervaren. Stoppen met creatine kan altijd weer. Het is tenslotte geen essentieel supplement voor krachttraining, maar slechts een hulpmiddel.

Ben je van plan creatine te gebruiken? Je kunt mij altijd vragen om advies! Mail naar info@voedingsadvieswestland.nl of bel op 06-10525102.

×