BeweegKuur GLI

Wil jij werken aan een gezondere leefstijl, maar weet je niet waar te beginnen? De BeweegKuur GLI is een 2-jarig programma waarbij je werkt aan een gezonde en actieve levensstijl. Je wordt op een planmatige en motiverende manier ondersteund op het gebied van beweging, voeding en gedragsverandering. Het doel hierbij is gezondheidswinst.

Sinds 2019 wordt de GLI onder voorwaarden vergoed door de basisverzekering zonder dat het eigen risico wordt aangesproken.

beweegkuur gli
beweegkuur gli

Voor wie is de GLI?

Het programma wordt volledig vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekeraar, wanneer je wordt verwezen door de huisarts en aan de onderstaande punten voldoet:

Deelname aan de GLI wordt volledig vergoed

Deelname is kosteloos, maar we verwachten van jou ook wel het een en ander. Het is de bedoeling dat je bij alle sessies aanwezig bent en ook tussendoor aan de slag gaat met de doelen die je samen met je leefstijlcoach hebt bepaald.

dietist naaldwijk
beweegkuur gli
Voordelen:
Zo ziet het traject eruit:

Je start met een intake bij de leefstijlcoach. Je krijgt uitleg over het programma van BeweegKuur en de actieve manier van begeleiding. Je kunt je vragen stellen. Samen kijken jullie of dit programma bij je past. Jij bepaalt zelf of je wilt starten met het programma. Samen met de leefstijlcoach maak je een plan voor het eerste jaar.

  • Je maakt een individueel beweegplan met een fysiotherapeut
  • Je volgt 3 bijeenkomsten met je eigen groep onder leiding van de fysiotherapeut
  • Met de diëtist maak je een individueel voedingsplan. Daarnaast volg je 3 groepsbijeenkomsten met de diëtist
  • Met je leefstijlcoach heb je 2 individuele gesprekken en 5 groepsbijeenkomsten
  • Je maakt kennis met verschillende sporten en beweegactiviteiten in de buurt. De buurtsportcoach helpt je om een sportclub of beweegactiviteit te vinden die bij je past, zodat beweging een onderdeel wordt van je leven
  • Je hebt de mogelijkheid om (tegen betaling) binnen WestCoastGym deel te nemen het sportaanbod
  • Met de fysiotherapeut heb je 3 groepsbijeenkomsten waarin je bespreekt hoe het gaat met bewegen
  • Onder begeleiding van de diëtist heb je 4 bijeenkomsten met je eigen groep. Eventueel heb je hierna nog 3 individuele vervolggesprekken met de diëtist
  • Verder zijn er 3 individuele gesprekken met je leefstijlcoach en 4 groepsbijeenkomsten. Daarin bespreek je wat er goed gaat en wat niet. Samen kijken jullie naar oplossingen waar deze nodig zijn

Wie geeft Beweegkuur GLI?

Je wordt ondersteund door Sam Olierhoek, die 2 rollen op zich neemt, namelijk die van leefstijlcoach en die van diëtist. Daarnaast helpt fysio- en manueel therapeut Kevin Mostert je met bewegingsadviezen.

Aanmelden voor BeweegKuur GLI

Voldoe jij aan één van de genoemde voorwaarden? Dan kun jij deelnemen aan BeweegKuur GLI. Voor de aanmelding heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Deze kun je zelf aanvragen bij jouw huisarts. Vervolgens kun je je aanmelden via dit formulier. Geef hierbij ook aan welke dagdelen jouw voorkeur hebben voor het inplannen van een intakegesprek. 

×