BeweegKuur GLI

Wil jij werken aan een gezondere leefstijl, maar weet je niet waar te beginnen? De BeweegKuur GLI is een 2-jarig programma waarbij je werkt aan een gezonde en actieve levensstijl. Je wordt op een planmatige en motiverende manier ondersteund op het gebied van beweging, voeding en gedragsverandering. Het doel hierbij is gezondheidswinst.

Sinds 2019 wordt de GLI onder voorwaarden vergoed door de basisverzekering zonder dat het eigen risico wordt aangesproken.

beweegkuur gli

Voor wie is de GLI?

Het programma wordt volledig vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekeraar, wanneer je wordt verwezen door de huisarts en aan de onderstaande punten voldoet:

Deelname aan de GLI wordt volledig vergoed

Deelname is kosteloos, maar we verwachten van jou ook wel het een en ander. Het is de bedoeling dat je bij alle sessies aanwezig bent en ook tussendoor aan de slag gaat met de doelen die je samen met je leefstijlcoach hebt bepaald.

dietist naaldwijk
beweegkuur gli
Voordelen:
Zo ziet het traject eruit:

Je start met een intake bij de leefstijlcoach. Je krijgt uitleg over het programma van BeweegKuur en de actieve manier van begeleiding. Je kunt je vragen stellen. Samen kijken jullie of dit programma bij je past. Jij bepaalt zelf of je wilt starten met het programma.
Samen met de leefstijlcoach maak je een plan waar je aan wilt werken voor het eerste jaar.

Intake diëtist
Hierbij wordt gekeken naar je persoonlijke voedingssituatie en waar je wilt en kunt veranderen. Op basis van dit gesprek wordt een individueel voedingsplan opgesteld op basis van je medische situatie en waar je wilt en kunt veranderen. Dit voedingsplan bestaat uit 1 voorbeelddagmenu en daarnaast ca 20 pagina’s met variaties voor je ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. De diëtist probeert een voedingsplan op te stellen, die niet aanvoelt als een dieet, waardoor het gemakkelijker is om vol te houden.

Intake fysiotherapeut
Hierbij wordt gekeken naar je persoonlijke beweegsituatie en je belastbaarheid. Op basis van dit gesprek wordt een individueel sport- en/of beweegplan opgesteld op basis van waar je wilt bewegen en hoe je wilt/kunt bewegen. Aanvullend kan de fysiotherapeut (als je gebruik wilt maken van deze beweegplek) contact hebben met de sportinstructeurs van WestCoastGym om aandachtspunten en beweegadviezen door te geven. Je kunt namelijk (tegen gereduceerde kosten) gebruik maken van de GLI-groepslessen die ontwikkeld zijn of je kunt met ondersteuning zelf gaan sporten.

7 vervolgafspraken leefstijlcoach
Hierbij wordt gekeken naar wat er goed gaat en wat er beter kan. Daarbij wordt gekeken naar wat je nodig hebt om verder te komen in het bereiken van je doelstelling. Daarbij wordt je voortgang gemeten door middel van metingen en kun je opdrachten meekrijgen als blijkt dat je dat nodig hebt. Jaar 1 staat vooral in het teken van naar je doelstelling toe bewegen.

3 groepsbijeenkomsten diëtist
Hier krijg je extra kennis over verschillende onderwerpen met betrekking tot voeding. Daarnaast is dit een moment waarbij je door middel van verschillende werkvormen ervaringen gaat delen met andere deelnemers.

3 groepsbijeenkomsten fysiotherapeut
Hier krijg je extra kennis over verschillende onderwerpen met betrekking tot beweging. Daarnaast is dit een moment waarbij je door middel van verschillende werkvormen ervaringen gaat delen met andere deelnemers.

5 vervolgafspraken leefstijlcoach
Hierbij wordt gekeken naar wat er goed gaat en wat er beter kan. Daarbij wordt gekeken naar wat je nodig hebt om verder te komen in het bereiken van je doelstelling. Daarbij wordt je voortgang gemeten door middel van metingen en kun je opdrachten meekrijgen als blijkt dat je dat nodig hebt. Jaar 2 staat vooral in het teken van het laatste deel van je doelstelling bereiken en/of je doelstelling behouden.  

3 groepsbijeenkomsten diëtist
Hierbij krijg je extra krijgt over verschillende onderwerpen met betrekking tot voeding. Daarnaast is dit een moment waarbij je door middel van verschillende werkvormen ervaringen gaat delen met andere deelnemers.

2 groepsbijeenkomsten fysiotherapeut
Hierbij krijg je extra kennis over verschillende onderwerpen met betrekking tot beweging. Daarnaast is dit een moment waarbij je door middel van verschillende werkvormen ervaringen gaat delen met andere deelnemers.

Wie geeft Beweegkuur GLI?

Je wordt ondersteund door Sam Olierhoek, die 2 rollen op zich neemt, namelijk die van leefstijlcoach en die van diëtist. Daarnaast helpt fysio- en manueel therapeut Kevin Mostert je met bewegingsadviezen.

Aanmelden voor BeweegKuur GLI

Voldoe jij aan één van de genoemde voorwaarden? Dan kun jij deelnemen aan BeweegKuur GLI. Voor de aanmelding heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Deze kun je zelf aanvragen bij jouw huisarts. Vervolgens kun je je aanmelden via dit formulier. Geef hierbij ook aan welke dagdelen jouw voorkeur hebben voor het inplannen van een intakegesprek. 

×