De beste creatine voor spiergroei en krachtopbouw

Vraag je je wel eens af of het zin heeft om creatine te gebruiken? Ik kan je vertellen: dat heeft het zeker.

Hoe werkt creatine?

Je lichaam produceert energie in de vorm van ATP. De energie die hieruit in de spier vrijkomt is genoeg om een paar seconden explosieve spierkracht te geven. Je lichaam kan dit echter niet oneindig volhouden, daarom wordt creatine gebruikt om ATP supersnel aan te vullen!

De inname van creatine verbetert je sportprestaties tijdens bijvoorbeeld krachttraining en sprinten en het verlengt de tijd tot vermoeidheid en verzuring.

beste creatine

Creatine uit voeding

Creatine komt vooral voor in vlees en vis. De effecten van creatine zijn merkbaar bij een inname van 3 tot 5 gram per dag. Omdat deze hoeveelheden vaak lastig haalbaar zijn met alleen het eten van vlees en vis, wordt vaak gekozen voor creatine suppletie. Op sportdagen kun je het beste creatine nemen na een training en op rustdagen in dezelfde hoeveelheid op een willekeurig moment van de dag.

Maar wat is dan de beste creatine?

De beste creatine is, naar mijn ervaring, de creatine van XXL Nutrition. Dit is een zuivere creatine monohydraat die krachtopbouw en spierherstel ondersteund.

Hoe drink je creatine?

De creatine van XXL Nutrition is er zonder smaakje of in de smaak lemon of orange. Je kunt creatine aanlengen met water of een ander drankje en het zo opdrinken, maar je kunt het ook mengen met bijv. je whey shake.

Vegetarisch/vegan en creatine

Als je geen vlees en vis eet, is het behalen van je creatinedoel natuurlijk erg lastig. Goed nieuws voor jou! Deze creatine is volledig vegan, dus je kunt dit met een gerust hart gebruiken.

Het gebruik van creatine is uitgebreid getest en niet schadelijk bevonden voor volwassenen.

Is alleen creatine genoeg?

Creatine is natuurlijk geen wondermiddel. Hiermee bedoel ik dat alleen creatine gebruiken niet direct zorgt voor de meest optimale spiergroei en krachtopbouw. Je moet hierbij uiteraard consistent trainen en voldoende eten. Wil jij een compleet plan zodat je wél optimale spiergroei en krachtopbouw behaalt? Laat me je helpen met een op jou afgestemd sportvoeding advies.

×