Afvallen zonder dieet

Je hebt allerlei diëten, shakes en zelfhulpboeken geprobeerd en toch lukt het niet om af te vallen. Of je hebt het doel om af te vallen en wilt het direct goed aanpakken met hulp van een specialist. Goed nieuws: dat ben ik!

Door een combi van gedragsverandering t.o.v. voeding en een voedingspatroon dat is gebaseerd op goede voedingsmiddelen, zal je moeiteloos afvallen. Je leert een gezond voedingspatroon na te volgen zonder dat het voelt als diëten. Je ontvangt een uitgebreid voedingsplan op basis van jouw lichaam, doel en voorkeuren. Dit voedingsplan bestaat uit lekkere en gemakkelijke recepten waar eventueel ook je gezin van mee kan genieten. En het mooiste van alles: zelfs jouw favoriete eten wordt erin verwerkt.

Het uitgangspunt is veel kunnen eten (oftewel: je lichaam voeden) en toch afvallen!

afvallen zonder dieet
beweegkuur gli
Voordelen:
Zo ziet het traject eruit:

Het intakegesprek is de eerste stap naar het bereiken van jouw doel! Tijdens dit gesprek behandelen we de volgende zaken:

  • Ik noteer je basisgegevens;
  • We bespreken jouw verwachtingen en motivatie;
  • We bespreken je huidige voedingsinname, waar ik meteen een analyse van zal maken;
  • Er zal een gewichtsanalyse gemaakt worden aan de hand van gewicht, omtrekmaten en vetpercentage. Het vetpercentage wordt gemeten door middel van een 4-punts huidplooimeting. Deze huidplooimeting wordt verricht met een professionele huidplooimeter;
  • We stellen samen kleine en grote doelen op voor het bereiken van jouw ideale eindresultaat.

Aan de hand van de verzamelde gegevens ga ik een persoonlijk voedingsplan voor je opstellen. Dit plan is zo veel mogelijk afgestemd op jouw situatie. Er worden in dit plan diverse variatiemogelijkheden van voedingsmiddelen en recepten getoond, waardoor er altijd een keuze is in wat je kunt eten. Voor ontbijt en lunch 8 à 10 variaties, voor diner 30 variaties en voor tussendoor 15 variaties. Ook probeer ik waar mogelijk iets van jouw favoriete eten te verwerken in het programma. Hierdoor voelt het niet als een dieet en houd je het gemakkelijker vol!

Deze uitleg zal binnen 1 week na de intake plaatsvinden. Tijdens dit consult bespreken we het voor jou op maat gemaakte voedingsplan.

Gedurende de vervolgconsulten komt het volgende aan bod:

  • De voortgang van zowel voeding als beweging sinds de intake wordt besproken;
  • Ieder consult wordt de progressie bijgehouden aan de hand van een gewichtsanalyse. Hierbij wordt het gewicht gemeten, omtrekmaten afgenomen en indien gewenst een 4-punts huidplooimeting verricht;
  • Wanneer het nodig of wenselijk is wordt het voedingsschema aangepast;
  • Je krijgt aanvullende informatie over gezonde voeding, beweegadviezen, variatiemogelijkheden en tips over hoe om te gaan met weekenden, vakanties en andere zaken waar je wellicht tegenaan loopt.

Iedere vraag die je hebt met betrekking tot voeding en beweging kan tijdens een consult gesteld worden. Er zit geen limiet aan het aantal vervolgconsulten dat je kunt inplannen.

De kosten bedragen €20 per kwartier. In de meeste gevallen worden de kosten vergoed door de zorgverzekeraar (na verrekening van het eigen risico).

effectiever afvallen?

Trainingsschema

Weet je niet waar je moet beginnen met trainen? Ook voor een trainingsschema kun je bij Voedingsadvies Westland aankloppen. Samen sterker!

meten = weten

Periodieke meting

Geen voedingsplan nodig, maar wel interesse in een periodieke gewichts- en vetmeting? Ook daarvoor kun je bij Voedingsadvies Westland aankloppen. 

×